Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
padmin - 2021-05-15

Gyorsulás a végtelenbe, a tripla kamerás, 5000 mAh-es realme C21 is debütál  

 

 

Az 5G okostelefonok térnyerése mellett elkötelezett realme ma bemutatta az új a realme 8 5G modellt, mely új szintre emeli a piacon elérhető 5G-s modellek palettáját. A Dimensity 700-as 5G
processzor
először jelenik meg ebben az ár szegmensben, így mostantól innen sem hiányzik majd a rendkívüli, 5G-s adatátviteli sebesség. Az ágazaton belül úttörőnek számító realme 8 5G készülékháza mindössze 8,5 mm vékony, így kényelmesen kézben tartható. A 90 Hz-es Ultra Smooth kijelzőnek és az 5000
mAh
kapacitású akkunak köszönhetően a realme 8 5G minden korábbinál jobb teljesítményt nyújt.

 

Íme, az új generációs Dimensity 700 5G processzor

A realme 8 5G-ben a legújabb és a szegmens legerősebb 5G-s processzora, a Dimensity 700 5G dolgozik.

Új generációs 5G processzorként a Dimensity 700-ban nyolc mag található, maximálisan 2,2 GHz-es sebességre képes, a középkategóriás 5G telefonokban először alkalmazott 7 nm-es gyártástechnológiával előállított CPU-jában pedig két nagy teljesítményű Arm Cortex-A76 „Big” mag duruzsol. A 7 nm-es technológia, melynek köszönhetően a processzor akár 28%-kal kedvezőbb energiahatékonyságot kínál, mint hasonló teljesítményű, 8 nm-es társai, lehetővé teszi, hogy a Dimensity 700 mindegyik nagy teljesítményű magját ki tudja használni, és eközben alig fogyasszon áramot – ennek köszönhetően nő az akkumulátor élettartama, a készülék tulajdonosának pedig ritkábban kell a töltő után nyúlnia.

 

A Dimensity 700-ban egy erős grafikus mag, az Arm Mali-G57 MC2 teljesít szolgálatot, melynek órajele 950 MHz, támogatott képfrissítési frekvenciája pedig 90 Hz. A gyors képfrissítésnek köszönhetően tisztábban kivehetőek az animációk és a görgetések, a játékok pedig érezhetően jobb felhasználói élményt nyújtanak.

 

A Dimensity 700 processzornak hála a realme 8 5G a legfrissebb 5G hálózati funkciókat kínálja. Először is lehetővé teszi egyszerre két 5G-s SIM-kártya 5G-s hálózaton történő online használatát, emellett támogatja az SA/NSA technológiát és lefedi a leggyakoribb 5G-s frekvenciasávot is.

 

5000 mAh kapacitású, masszív akku és Smart 5G Power Saving funkciók

A gyenge akkumulátor miatt előálló problémákra adott válaszként a realme 8 5G-ben egy 5000 mAh-s áramforrás található, mely egész napos használatot tesz lehetővé, így nincs szükség gyakori töltésre. Az ss 5G technológia miatt a telefonok áramfogyasztása megnő, az akkuk élettartama pedig rövidebb lesz – a realme által kínált Smart 5G Power Saving megoldása viszont jelentős javulást eredményez ezen a téren.

 

Mit jelent a Smart 5G Power Saving üzemmód?

a)    Smart 5G: A Smart 5G technológia intelligens módon érzékeli a készüléket körülvevő jel-környezetet, és észrevétlenül, jelkimaradás nélkül vált a
4G
és az 5G hálózatok között.

b)    Super Power Saving üzemmód: A
CPU
sebességének, a kijelző fényerejének és más paramétereknek a finomhangolása, valamint az egyes alkalmazásokat érintő, célzott energiatakarékossági intézkedések révén csökken a rendszer energiafogyasztása, ami növeli az akku élettartamát.

c)     Sleep Standby Optimization: Az alvó készenléti állapot optimalizálásának köszönhetően a telefon alvó üzemmódban kevés áramot fogyaszt, így takarékoskodik az akkumulátor kapacitásával.

d)    App Quick Freeze: A rendszer automatikusan hibernálja az inaktív alkalmazásokat. Miután egy applikáció hibernált állapotba került, nem fogyaszt többé áramot a háttérben.

 

Szuper vékony, 8,5 mm-es készülékház „fénysebesség ihlette” dizájnnal

A realme 8 5G a legvékonyabb 5G-s telefon a saját szegmensén belül. A készülékház szuper vékony, mindössze 8,5 mm-es, a készülék pillekönnyű, csupán 185 g-ot nyom, és kényelmesen simul a kézbe. Használatának minden perce kellemes élményt nyújt.

 

És hogy mi is az a Dynamic Speed Light, vagyis a fénysebesség ihlette dizájn? Ez a realme 8 5G egyik különlegessége. A telefon hátlapja a realme promóciós partneréből, a Fast & Furious 9 mozifilmből ismert száguldó kocsik fényszórói által rajzolt csíkokat idézi, melyek izgalmas fényjátékot képezve változnak, ha megrázzuk a készüléket. A realme 8 5G-t a márka rajongói két különleges színben vehetik kézbe: az egyik a Szuperszónikus kék, a másik a Szuperszónikus fekete.

 

A látványos effekt létrehozásához a Szuperszónikus kék szín esetében rendkívül fényes indium bevonatottal imitálta a realme a fényszórók ragyogását, a Szuperszónikus fekete változaton pedig lencse alakú mintázattal fokozta a bevonat tükröző hatását, így téve még káprázatosabbá a hátlap csillogását.

 

A 90 Hz-es Ultra Smooth kijelző

A realme 8 5G-ben alkalmazott 90 Hz-es képfrissítési frekvenciájú Ultra Smooth kijelző hihetetlen vizuális élményt nyújt. A 6,5 hüvelykes képátlójú, FHD+ felbontású, káva nélküli megjelenítő érintési mintavételezési frekvenciája 180 Hz, fényereje 600 nit, így nem csoda, hogy elragadó látványt és ragyogó színeket produkál. A megnövelt frissítési
frekvencia
összefüggőbb képet és jobb érintési érzékenységet biztosít, így játék közben sincs észlelhető késleltetés (screen lag). A realme 8 5G minden tekintetben okos választás.

 

A 48
megapixeles
Nightscape kamera


A telefonok kamerája a 4G korszakban rendkívül fontos szerepet játszott. A hálózati adatátviteli sebesség növekedésével pedig elterjedt a bárhol, bármikor rendelkezésünkre álló videó-streamelés. Mindez szorosan összefügg az okostelefonokban található képrögzítési technológiákkal, és egyelőre fel sem tudjuk mérni, hova fejlődik majd az okostelefonok kamerája az új 5G hálózatok elterjedésével. De nem árt, ha elkezdünk felkészülni rá – egy 48
megapixel
felbontású, éjszakai fényviszonyok között is jól teljesítő kamerával.

 

A realme 8 5G-ben egy 48 megapixeles, háromlencsés kameraegység kapott helyet, melynek részei a 48
MP
felbontású főkamera, a fekete-fehér képeket rögzítő portrélencse és a 4 centiméteres távolságból is éles képeket készítő makró optika.

 

A készülék éjszakai fényképezési képességei szintén kiválóak. A tág, f/1.8-as rekesznek és az ún. többkockás szintetizáló algoritmusnak köszönhetően bárki képessé válik arra, hogy fantasztikus képeket készítsen. A realme 8 5G-ben ráadásul öt éjszakai képszűrő is helyet kapott, melyek célja, hogy még lenyűgözőbbé tegyék az éjszakai felvételeket.

 

A készülék portréfotós képességei szintén figyelemre méltóak: a 16 megapixeles előlapi kamera f/2.1-es rekesznyílással rendelkezik, és támogatja az
AI
beauty és selfie üzemmódokat is. Aki fantasztikus portréfotókat szeretne készíteni, az ne is keressen tovább.

 

De ez még mindig nem minden

Végre visszatért a klasszikus, hármas-kártyafoglalat, így többé nem kell választanunk a Dual
SIM
üzemmód vagy a bővíthető tárhely között. Ráadásul ez már egy továbbfejlesztett megoldás, melynek bővíthetősége 256 GB-ról 1
TB
-ra nőtt. A realme tesztjei szerint 1
TB
tárhelyen legalább 260 000 fotó, 209 000 dal vagy 4190 sorozatepizód fér el.

 

Ugyanakkor azért, hogy a kisebb memóriával rendelkező változat felhasználónak se kelljen memória hiánnyal küzdeniük, és a lehető legtöbb
RAM
álljon a rendelkezésükre, a realme kidolgozott egy úgynevezett DRE (Dynamic RAM Extension) technológiát, mely a
ROM
-ot virtuális RAM-má képes alakítani, így bővítve a készülék memóriáját.

 

A realme 8 5G emellett készülék oldalába épített ujjlenyomat-olvasót és a legújabb, Android 11-alapú realme
UI
2.0 operációs rendszert is kapott.

 

A realme 8 5G új árszegmensbe kínálja az 5G hálózatokon működő okostelefonokat, így még több felhasználó élvezheti az 5G által kínálta sebesség előnyeit. A Dimensity 700 5G processzor kiváló 5G teljesítményt nyújt, a 90 Hz-es Ultra Smooth kijelző kifogástalan megjelenítési minőséget garantál. A hosszú üzemidőről az 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, míg a szuper vékony, tech-art dizájnú készülékház a realme úttörő szellemiségéről tanúskodik – nem csupán a technológia, hanem az esztétikus formatervezés terén is. Ezzel a modellel a realme igazi mérföldkövet állít fel az 5G-s modellek piacán.

 

Érkezik a C21 is

 

A 8 5G modell mellett a realme bemutatott egy igazi minőségi világbajnokot is, a C21-et, amely a világon elsőként kapta meg a TÜV Rheinland Smartphone High Reliability Certification tanúsítványát, amely egy okostelefonokra vonatkoztatott megbízhatósági elismerés. A magas minőséget alapul véve a realme C21 számos meggyőző tulajdonságot vonultat fel: 6,5 hüvelykes, HD+ Mini-drop teljes kijelző jellemzi, a hátlapon pedig AI Tripla kamera található Super Nightscape móddal. A realme C21-et nyolcmagos, 12 nm-es, 2,3 GHz-es processzorral és masszív, 5000mAh-es akkumulátorral látta el, hogy kielégítse a fiatalabb felhasználók igényeit

 

A realme C21 13 megapixeles főkamerája akár 4X-es zoomolásra is képes, valamint a PDAF autófókuszt is támogatja. A telefonnal készített fotók nem csak nappali fényben lesznek élesek, de gyenge fényviszonyok között és sötét környezetben is ragyogóak, felülmúlva a versenytársakat fényerőben, részletességben és színekben. A realme új modellje Chroma Boost funkcióval is bír; a
pixel
szintű leképezést használó
algoritmus
révén nagyobb fényerőt és valósághűbb színeket kapunk, így az elkészült fotóink színe élénk és megfelelően kontrasztos lesz. A szelfikamera támogatja az AI beauty-, a HDR-, a portré-, és a Filter módokat a világbajnok szelfikért.

 

A MediaTek Helio G35 Gaming processzorával a realme C21 a legerősebb telefon ebben a szegmensben. A készülék támogatja a Super Power Saving módot is: mindössze 5%-os töltöttség esetén sem kell kétségbe esnünk, hogy vége a szórakozásnak: whatsApp-ozni még akár 1,41 órán át, a Youtube-ozni még 1,36 órán keresztül, Spotify-t hallgatni pedig akár 4,78 órán keresztül tudunk az említett szuper energiatakarékos módban.