Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2022-05-27

Könnyen kezelhető, egyedi érintőképernyő...  

A Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLPbemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t (VP80ES). Ez a Kingston első innovatív, érintőképernyős és hardveres titkosítású, operációsrendszer-független külső SSD-je.

 

A „drag & drop” fájlátvitellel működő IronKey VP80ES használata egyszerű, akár az okostelefon feloldása. A könnyen kezelhető színes érintőképernyővel, FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítással rendelkező
SSD
az adatbiztonság mellett a felhasználóbarát működésről is gondoskodik. A meghajtó digitálisan aláírt firmware-e ideális védelmet nyújt a felhasználók számára a Brute Force és BadUSB jellegű támadásokkal szemben, legyen szó kis- és középvállalkozásokról (KKV-k) vagy tartalomkészítőkről. Katonai szintű biztonsági megoldásaival az internetes és felhőszolgáltatásoknál jóval alkalmasabb a fontos vállalati adatok, dokumentumok vagy nagy felbontású képek és videók védelmére.


 

Az egyszerű használat és a
hardveres
titkosítás mellett a VP80ES további adatbiztonsági funkciókat is kínál, például
több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetőségét, PIN-/passphrase-módot és konfigurálható jelszószabályok alkalmazását. Az adminisztrátori opcióval numerikus PIN- vagy passphrase-mód közül lehet választani, konfigurálható jelszószabályok állíthatók be, és olyan további biztonsági lehetőségek is választhatók, mint a felhasználóval megosztott jelszókísérletek maximális száma, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, alfanumerikus jelszószabályok, automatikus időkorlát a meghajtó lezárásához, véletlenszerű érintőképernyő-elrendezés és Secure-Erase funkció a fontos fájlok maximális védelméhez. Az adminisztrátori jelszóval visszaállíthatók az adatok és a hozzáférés a felhasználói jelszó elfelejtése esetén. A még nyugodtabb működés érdekében a VP80ES Brute Force jellegű támadások elleni crypto-erase funkciója alapértelmezett módon törli az adatokat a meghajtóról, ha 15-ször1 egymás után téves adminisztrátori vagy felhasználói jelszót adnak meg.

 

A jelszó elfelejtésétől sem kell tartani: a „szóköz”
karakter
használatával szólista, emlékezetes idézet vagy kedvenc dalszöveg formájában, könnyebben megjegyezhető a passphrase. Egyébként a VP80ES meghajtó a mobileszközökhöz hasonló módon, PIN-pad segítségével oldható fel. A sikertelen bejelentkezési kísérletek száma és a kapcsolódó frusztráció csökkentése érdekében a „szem” gombra koppintva bevitel közben is láthatóvá válik a beírt jelszó. A VP80ES csomagjában neoprén utazótok és két
USB
3.2 Gen 1 adapterkábel is található a USB Type-C®
2 vagy Type-A csatlakozást támogató számítógépekhez és egyéb eszközökhöz. Így a meghajtó ideális eszköz a kényelmes és produktív mobil munkavégzéshez, amikor az adatok és tartalmak védelmére van szükség útközben.

 

Mivel egyre többen dolgoznak otthonról és a vállalati tűzfalakon kívülről, szeretnénk meglévő titkosított USB-meghajtóinkat kiegészítve, nagyobb kapacitású, katonai szintű biztonságot nyújtó, felhasználóbarát lehetőségeket kínálni a kis- és középvállalkozásoknak. Az IronKey Vault Privacy 80ES pontosan ezt nyújtja felhasználóinak. A színes érintőképernyő, a számtalan biztonsági funkció és a kompakt kialakítás révén a felhasználók szó szerint a saját kezükben tarthatják az adataikat” – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

 

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 külső
SSD
480 GB, 960
GB
és 1920 GB kapacitású változatban érhető el. 3 éves korlátozott garancia, ingyenes technikai támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.


 

IronKey Vault Privacy 80 külső SSD

Termékszám

Kapacitás

IKVP80ES/480G

480 GB IronKey VP80ES

IKVP80ES/960G

960 GB IronKey VP80ES

IKVP80ES/1920G

1920 GB IronKey VP80ES

 

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 External SSD jellemzői és specifikációja:

  • FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítás a fontos adatok védelméhez: Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadásokkal szemben, Common Criteria EAL5+ szerint tanúsított biztonságos mikroprocesszor.3

  • Könnyen kezelhető, egyedi érintőképernyő: A könnyen kezelhető, felhasználóbarát színes érintőképernyő megkönnyíti az adatok védelmét.

  • Több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetősége, PIN-/passphrase-móddal: Több jelszó állítható be az adatok visszaállításához adminisztrátori hozzáféréssel.

  • Konfigurálható jelszószabályok: A jelszómegadási kísérletek számának kezelése, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, a jelszóban található számokra és betűkre vonatkozó szabályok.

  • Kibővített biztonsági lehetőségek: Állítható automatikus időtúllépés a meghajtó lezárásához, az érintőképernyő elrendezésének randomizálása, és Secure-Erase funkció az összes jelszó és titkosítási kulcs törléséhez.

  • Kettős read-only (írásvédett) üzemmódbeállítás:Kétszintű „read-only” védelem a megtámadott rendszerek irányából érkező kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

  • Interfész:USB 3.2 Gen 1

  • Csatlakozó: Type-C

  • A csomag tartalma: neoprén utazótok, USB 3.2 Gen 1 C-to-C kábel,

USB 3.2 Gen 1 C-to-A kábel

  • Kapacitás4: 480 GB, 960 GB, 1920 GB

  • Sebesség: Max. 250 MB/s, olvasás és írás

  • Méret: 122,5 mm x 84,2 mm x 18,5 mm

  • Üzemi hőmérséklet: 0°C-45°C

  • Tárolási hőmérséklet:-20°C-60°C

  • Kompatibilitás:USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1

  • Garancia/támogatás5:3 év korlátozott garancia

  • Kompatibilitás: OS-független:

Microsoft Windows®, macOS®, Linux®, Chrome OS™, illetve bármely USB-tömegtár eszközöket támogató rendszer

 

1 A Brute Force jellegű támadások ellen védő crypto-erase funkciónál beállítható jelszómegadási kísérletek száma: 10-30.

2 Az USB Type-C® és USB-C® az USB Implementers Forum bejegyzett védjegye.

3 Hardveres titkosítás beépített védelmi mechanizmusokkal a külső manipuláció és a fizikai támadások ellen.

4 A flash tárolóeszköz névleges kapacitásának egy részét formázásra és más funkciókhoz használja az egység, ezért az adattárolásra nem elérhető. Emiatt az adattárolásra rendelkezésre álló tényleges kapacitás kevesebb a termékeknél megadottnál. További információ a Kingston flashmemória-útmutatójában (Flash Memory Guide).

5 3 év korlátozott garancia. További részletek: kingston.com/wa.