Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
Sulaki - 2023-07-27

A Galaxy Tab S9 széria S Pennel kiegészülve optimalizált teljesítménnyel és magával ragadó kijelzőn biztosítja az ötlettől az alkotásig vezető utat...  

A Samsung bejelentette az új, Galaxy Tab S9 széria érkezését, a prémium kategóriás termékcsalád nemcsak a tabletek világát értelmezi újra, de a lebilincselő látványvilág és az alkotói szabadság új mércéjét is meghatározza. A vállalat a Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra modellek mindegyikét Dinamikus
AMOLED
2X kijelzővel látta el, amelyek lenyűgöző képi világot és szórakozási élményt biztosítanak, köszönhetően a Snapdragon ® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett processzoriteljesítményének. A táblagép IP68 besorolású S Pennel érkezik, amellyel a felhasználók megvalósíthatják ötleteiket. A Galaxy Tab S9 széria az első a Samsung táblagépeinek történetében, amely megkapta az IP68 minősítéstii, ezáltal a felhasználók mind beltéren, mind kültéren kihasználhatják az eszköz kreatív lehetőségeit.

 

„A Galaxy Tab S9 táblagép kategóriájában igazi úttörő, kompakt és prémium kivitelben nyújtja azokat az élményeket, amelyeket a felhasználók a tabletekben keresnek és igazán szeretnek – nyilatkozta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy Tab S9 lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén életre keltsék nagyszabású ötleteiket.”

 

Tárd fel a szórakozás és az inspiráció világát útközben is

 

Legyen szó akár játékról vagy videónézésről a Galaxy Tab S9 Ultra 14,6 colosiiiDinamikus
AMOLED
2X kijelzője lebilincselő és hordozható szórakozást kínál. A széria HDR10+ technológiája széles szín- és fényerőskálán jelenetről jelenetre, képkockáról képkockára elvégzi a tónusoptimalizálást. A Galaxy Tab S9 termékcsalád dinamikus képfrissítési frekvenciája automatikusan állítja be a 60 és 120Hz közötti értéket, ezáltal egyensúlyt teremt a zavartalan válaszidő és az optimalizált akkumulátorhatékonyság között. A Szemkímélő mód alacsony, több mint 70%-kalivcsökkentett kékfény-kibocsátással kevésbé terheli a felhasználó szemét. Az apró részletek is tűpontossá válhatnak, így a fényképek, tervrajzok, animációk és egyéb vizuális elemek kristálytisztán jelenhetnek meg a képernyőn. A felhasználók a 16:10 képarányú kijelzőn ráadásul olyan minőségben nézhetnek filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat, ahogyan azt a készítőik tervezték.

 

A Galaxy Tab S9 széria készülékei négy, 20%-kal megnövelt hangszóróvalvfokozzák a szórakozást, amelyek AKG hangszórórendszerrel és magával ragadó Dolby Atmos hangzással biztosítják a kiterjedt térhangzást. A moziszerű hangélmény érdekében a Galaxy Tab S9 felhasználói egyéni beállítások közül választhatnak kifejezetten játékra, zenehallgatásra, videóhívásra és további tevékenységekre szabva. A Láthatóságjavító funkció mostantól a Galaxy Tab S9 sorozat készülékein is megtalálható, így a képernyő szabadtéri környezethez is egy szempillantás alatt alkalmazkodik. A funkció automatikusan érzékeli az erős fényviszonyokat, és ahhoz igazodva őrzi meg a kijelző élénkségét. A Smart Book Covervi megáll a saját lábán, így a felhasználók álló vagy fektetett tájolásban is nézhetik, anélkül, hogy kézbe vennék a tabletet.

 

A Galaxy Tab S9 széria a korábbi készülékeknél vékonyabb, ugyanakkor rendkívül ütőképes. A Samsung legújabb okostelefonjainak processzora, a csúcsminőségű és villámgyors Snapdragon® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatform hajtja a Galaxy Tab S9 széria készülékeit is. A Galaxy tabletek történetében először Párakamra (Vapor Chamber) technológia támogatja a maratoni streaminget, játékot vagy épp a videószerkesztést. A Galaxy Tab S9 készülékek a termékcsalád eddigi leghőhatékonyabb sorozata, amelynek beépített Párakamráját kifejezetten a tabletek nagy terhelést igénylő folyamataihoz tervezték. Az új, kétirányú hőelvezetés hosszabb használati idővel is támogatja az eszközt a jobb teljesítmény elérésében és fenntartásában.

 

Add át magad a szabadságnak és keltsd életre az ötleteidet

 

Minden prémium kategóriás Galaxy Tab S9 készülékhez jár a közkedvelt Galaxy S Pen, amely olyan könnyedén siklik a képernyőn, akár a toll a papíron. A Galaxy Tab S9 sorozat és az S Pen mostantól IP68-as víz- és porállósági besorolással rendelkezik, ezáltal a felhasználók a környezeti körülményektől függetlenül megörökíthetik és kifejezhetik gondolataikat. Az S Pennel a keresősávokban, böngészőkben és alkalmazásáruházakban is írhatunk, az új kétirányú töltés pedig biztosítja az áramforrást, bármelyik irányba is nézzen a toll a tableten elhelyezve. A még kiemelkedőbb élményért a felhasználók külön megvásárolhatják az S Pen Creator Editiontvii, amelyet kényelmes fogást biztosító anyaggal vontak be és nagyobb dőlésszöggel rendelkezik, így ösztönzőbbé teheti az alkotást.

 

A Galaxy Tab S9 sorozat magával ragadó kijelzője ideális munkafelületet biztosít bármilyen projekthez. A Többablakosviiimódban párhuzamosan akár három alkalmazást is megjeleníthetünk, így egyszerre végezhetünk kutatást a böngészőben és válogathatunk a képek közül a Samsung Galériából, miközben a Samsung Notes alkalmazásban feljegyezzük ötleteinket. A Pop-Up nézettel az alkalmazások lebegő felugró ablakokként tekinthetők meg, amíg a teljes kezdőképernyő továbbra is látható marad.

 

Utazáskor vagy munkavégzéskor útközben a Galaxy Tab S9 sorozat Book Cover állítható szögű és háttérvilágítású billentyűzetévelixés a DeX móddalxaz asztali számítógép élményét teremthetjük meg. A Book Cover billentyűzetnek köszönhetően a tablet egy könnyen hordozható PC-vé változhat, eközben a DeX Mode könnyedén követhető kurzorral, rugalmas ablakméretezéssel és -elrendezéssel, illetve Kiterjesztett képernyő (Second Screen)xilehetőséggel rendelkezik, amelyekkel a táblagépet tükrözhetjük vagy kiterjeszthetjük egy számítógépre. Ráadásul, egy Google Meetxiihívás során gördülékenyebb megbeszélést biztosít a képernyő megosztásával és egy Samsung Notes dokumentum egyidejű, közös szerkesztésével.

 

A hatékonyság ösztönzésére és az alkotás elősegítésére tervezett Galaxy Tab S9 széria a kreatív portfóliók erőgépe, amely minden személyes szenvedélyhez új és továbbfejlesztett alkalmazásokat kínál. A közönségkedvenc GoodNotesxiii új jegyzetelési és naplóírási élményt nyújt, kizárólag a Galaxy táblagépek felhasználói számára. A GoodNotes-ban létrehozott jegyzetek minden platformon könnyedén megoszthatók és párhuzamosan együtt szerkeszthetők.

 

A professzionális LumaFusionxiv videószerkesztő jelentősen megkönnyíti a tartalomgyártók munkáját. A precíz és gördülékeny szerkesztés érdekében az alkalmazás kihasználja a táblagép nagyméretű kijelzőjében rejlő lehetőségeket. A Galaxy okostelefonok kamerájával készített képek, videók, vagy akár a nagyméretű fájlok könnyedén átvihetők a Galaxy Tab S9 készülékekre a Gyorsmegosztásxv funkcióval.

 

A rajzoláshoz, festéshez és egyéb grafikai munkákhoz ideális felület a Clip Studio Paintxvi, amely a tabletekhez igazodó, áramvonalas, letisztultabb platformmá alakult. Eközben az ArcSitexviilehetőséget kínál a tervezők és szakemberek számára, hogy kreatív elképzeléseiket aprólékosan kidolgozott kétdimenziós
CAD
tervrajzokként, részletes helyszínrajzokként kelthessék életre pontos becslésekkel. A szoros Google-együttműködésnek köszönhetően a felhasználók nagyképernyőre optimalizált partneralkalmazásokat vehetnek igénybe, amelyekkel a Galaxy Tab S9 eszközökön könnyedén elvégezhetik feladataikat és megvalósíthatják ötleteiket.

 

Élvezd a teljes prémium élményt – kívül és belül

 

A Galaxy Tab S9 sorozat zökkenőmentesen csatlakozik a Galaxy ökoszisztémába, a jellegzetes terméktulajdonságoknak köszönhetően a kreatív funkciók használata rendkívül egyszerű, ha a Galaxy Tab S9 táblagépeket más eszközökhöz csatlakoztatjuk. A Multivezérlésselxviiigördülékenyen másolhatunk, illeszthetünk be vagy húzhatunk át szöveget és képeket a tablet és az okostelefon között, továbbá a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okostelefonjukat a Galaxy Tab S9 érintőpaddal irányítsák.

 

A Galaxy Tab S9 sorozat hardvere a prémium
szoftveres
élményekhez illeszkedve a Galaxy S széria csúcsmodelljeinek ikonikus Galaxy formatervezési jegyeivel rendelkezik, többek között ugyanolyan látványos kameraelrendezéssel. A mindössze 5,5 mm vastagságú Tab S9 Ultra könnyű és karcsú, ugyanakkor az IP68-as minősítéssel strapabíró is. Az Armor alumíniummal megerősített váznak köszönhetően a készülék jobban ellenáll az ütéseknek és karcolásoknak. Tökéletes választás lehet ez a készülék azok számára, akiknek a legjobb ötleteik mindig váratlan helyeken jutnak eszükbe, hiszen a tablet változatos környezetben használható, igazodik a mozgalmas napokhoz, ráadásul az új Kültéri tokxixmég nagyobb védelmet nyújt.

 

A Galaxy Tab S9 sorozat egy újabb példája a Samsung elkötelezettségének, hogy olyan technológiát fejlesszen, amely jobbá teheti az emberek életét, miközben kompromisszumok nélkül csökkenti a környezetre gyakorolt hatását. A készülékek korábbi generációihoz képest a Tab S9 sorozatban a belső és külső alkatrészeknélxxis több újrahasznosított anyagotxxihasználnak. Emellett egy újratervezett csomagolásbanxxiiérkezik, a dobozhoz felhasznált papír 100 százalékban újrahasznosított.

 

Elérhetőség

A Galaxy Tab S9 széria 2023. július 26. és augusztus 10. között előrendelhető Magyarországon, a Samsung webáruházában előrendelési promóciókkal készülnek ebben az időszakban.

 

A széria két színben (Bézs és Grafitxxiii) és három méretben (a Tab S9 Ultra 14,6 colos, a Tab S9+ 12,4 colos, a Tab S9 pedig 11 colos) vásárolható.xxivmeg. A Galaxy Tab S9 128GB-os
WiFi
verziója 364.990 forintos, a 256GB-os verziója 414.990 forintos, az 5G változat 128GB-os verziója 424.990 forintos, a 256GB-os verziója pedig 474.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. A Galaxy Tab S9+
Wi-Fi
256BG-os kiadása 454.990 Ft, 512GB-os változata 499.990 forint, míg az 5G-s verzió 256GB 514.990 Ft, az 512
GB
-os méret 559.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. A Tab S9 Ultra Wi-Fi verziója 256GB, 512GB és 1TB változatokban lesz kapható, 554.990 Ft-os, 589.990 Ft-os és 714.990 Ft-os fogyasztói áron, míg az 5G ugyanezen méretekben 599.990 forintos, 649.990 forintos és 774.990 forintos fogyasztói áron lesz elérhető.

 

A prémium élményt négygenerációs One
UI
és Android
OS
frissítések, valamint ötévnyi biztonsági frissítés védi és támogatja.

 

A készülékekről és az előrendelési promóciókról további információ a következő oldalon található: https://www.samsung.com/hu/tablets/galaxy-tab-s9/buy/.

 

 

Galaxy Tab S9

Galaxy Tab S9+

Galaxy Tab S9 Ultra

Kijelző*

11 colos, Dinamikus AMOLED 2X

kijelző (60~120Hz)

12,4 colos, Dinamikus AMOLED 2X kijelző (60~120Hz)

14,6 colos, Dinamikus AMOLED 2X kijelző (60~120Hz)

* A kijelző teljes téglalapként, átlósan mérve a lekerekített sarkokat nem számítva; a valós felület kisebb lehet a lekerekített sarkok és az előlapi kamera miatt.

Operációs rendszer

Android 13.0

Méretek

165,8 x 254,3 x 5,9mm

185,4 x 285,4 x 5,7mm

208,6 x 326,4 x 5,5mm

Tömeg

498g (Wi-Fi) / 500g (5G)

581g (Wi-Fi) / 586g (5G)

732g (Wi-Fi) / 737g (5G)

Kamera

Hátlapi

13MP AF

13MP
AF
+ 8MP Ultraszéles látószög

Előlapi

12MP Ultraszéles látószög

12MP + 12MP Ultraszéles látószög

Memória és tárhely*

8GB+128GB

12GB+256GB
microSD
akár 1TB-ig**

12GB+256GB

12GB+512GB
microSD akár 1TB-ig **

12GB+256GB

12GB+512GB

16GB+1TB

microSD akár 1TB-ig**

* A tárhely elérhetősége piaconként, modellenként, színenként és szolgáltatónként eltérő lehet. A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől, országtól és fájlformátumtól függően változhat.

** A MicroSD kártya külön megvásárolható.

AP

Snapdragon® 8 Gen 2 Galaxyra tervezett mobilplatform

Akkumulátor*

8,400mAh (átlagosan)

10,090mAh (átlagosan)

11,200mAh (átlagosan)

* Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között.

Csatlakoztathatóság

5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3

* Az 5G szolgáltatás csak megfelelő 5G hálózat mellett érhető el. Optimális 5G hálózati csatlakozást igényel. A tényleges sebesség a piactól, a szolgáltatótól és a felhasználói környezettől függően eltérhet.

** Az
LTE
modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

*** A Wi-Fi 6E hálózat elérhetősége országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet. Optimális csatlakozást igényel. Wi-Fi 6E
router
szükséges hozzá.

Szín*

Bézs, Szürke

* Az egyes színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

Hang

Quad Stereo hangszórók AKG hangzással, Dolby Atmos®

Biztonság

Samsung Knox

Biometrikus azonosítás

Képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó (FOD)

Kiegészítők*

S Pen (BLE, Inbox), S Pen Creator Edition

Billentyűzetes tok, Vékony Billentyűzetes tok, Smart Book Cover tok, Outdoor Cover tok, Notepaper kijelzővédő, Privacy kijelzővédő

*Az S Pen és az
USB
Type-C kábel megtalálható a dobozban. A további kiegészítők külön megvásárolhatók. A harmadik féltől származó tokok elérhetősége eltérő lehet.

 

i A Snapdragon bejegyzett védjegy vagy a Qualcomm Incorporated. bejegyzett védjegye. A Snapdragon a Qualcomm Technologies Inc. vállalat és/vagy leányvállalatainak terméke.

ii A Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra készülékek besorolása IP68. Az S Pen víz- és porálló, IP68-as besorolással. A Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra készülékek besorolása IP68. legfeljebb 1,5 méter mély édesvízbe történő, maximum 30 percig tartó merítés vizsgálati körülményei alapján. A medencében vagy tengerparton történő használat nem ajánlott. Amennyiben por éri a készüléket, célszerű letörölni a felületet. Vízzel való érintkezés esetében célszerű a készüléket szárazra törölni.

iii Átlósan mérve a Galaxy Tab S9 Ultra kijelzőmérete 14,6
col
a teljes téglalapot tekintve, és 14,5 col a lekerekített sarkokat leszámítva.

iv A normál
LCD
kijelzőhöz viszonyítva. Az egyik legnevesebb tanúsítványokkal foglalkozó vállalat, az SGS, a Galaxy Tab S9 sorozat kijelzőjét Eye Care Certification szemkímélő tanúsítvánnyal ismerte el amiatt, hogy jelentősen képes mérsékelni a kék fény ártalmas hatásait. A tanúsítvány itt található: www.sgs.com/performance.

v A Galaxy Tab S8 szériához viszonyítva.

vi A Smart Book Cover külön megvásárolható.

vii Külön megvásárolható. Az elérhetőség és a megjelenés dátuma piactól függően eltérő lehet.

viii Előfordulhat, hogy egyes alkalmazások nem támogatják a párhuzamos munkavégzést.

ix A Billentyűzetes tok külön kerül forgalomba. A termék elérhető a Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Tab S9+ és Galaxy Tab S9 készülékek esetén. A termék kialakítása modellenként eltérő lehet.A funkciók és a billentyűzetkiosztás modellenként vagy nyelvtípusonként változhat. A háttérvilágítás csak a Galaxy Tab S9 Ultra Book Cover Keyboard készülékeken érhető el az Fn + F12 billentyűparanccsal.

x A Samsung DeX elérhetősége készüléktől függően eltérő lehet. A Samsung DeX csak a támogatott Galaxy okostelefonokon és tableteken érhető el.

xi A második kijelző funkció igénybevételéhez vezeték nélküli kijelzőre képes Windows 10
PC
modellek és Windows 10 v.2004 vagy újabb verzió szükséges.

xii A Google Meet letölthető a Google Play alkalmazáson keresztül. A Google Meet a Google LLC. bejegyzett védjegye.

xiii A GoodNotes alkalmazást külön kell letölteni a Galaxy Store kínálatából, és 1 év ingyenes használat jár hozzá. Ha az ingyenes teljes verzió használati időtartama lejár, vásárlásra lesz szükség. A szolgáltatás feltételei országonként és régiónként eltérőek lehetnek.

xiv A LumaFusion alkalmazást külön kell megvásárolni és letölteni. A szolgáltatás feltételei országonként és régiónként eltérőek lehetnek.

xv A Gyorsmegosztás az Android 10.0(Q) és One
UI
2.1-es vagy újabb verzióval rendelkező Galaxy okostelefonokon és tableteken, valamint a Windows 10 vagy újabb operációs rendszert futtató asztali számítógépeken érhető el. A Gyorsmegosztás funkció használatához Samsung fiók, Bluetooth-Low Energy és Wi-Fi-kapcsolat szükséges. Bizonyos alkalmazások nem támogatják a Gyorsmegosztás funkciót.

xvi A Clip Studio Paint alkalmazás egyes piacokon az előtelepítés részeként érhető el. A Clip Studio Paint alkalmazás letölthető a Galaxy Store felületéről, és az új felhasználóknak 6 hónapos díjmentes próbaidőszakot kínál. Az ingyenes próbaidőszak lejárta után a folyamatos használathoz havi vagy éves használati csomagra érvényes fizetős előfizetés szükséges. A szolgáltatás feltételei országonként és régiónként eltérőek lehetnek.

xvii Az ArcSite alkalmazást külön kell megvásárolni és letölteni. A szolgáltatás feltételei országonként és régiónként eltérőek lehetnek.

xviii A Multivezérlés a One
UI
5.1 vagy frissebb verziójával működő Galaxy okostelefonokon érhető el, valamint a One UI 5.1.1 vagy frissebb verziójával működő készülékeken. Elérhetősége az applikációktól függően eltérő lehet.

xix Minden tok külön megvásárolható.

xx A Galaxy Tab S9 Ultra 17 alkatrésze legalább 10%-ban felhasználás utáni újrahasznosított műanyagot vagy felhasználás előtti újrahasznosított alumíniumot, és a Corning® Gorilla® Glass 5 legalább 10%-ban felhasználás előtti újrahasznosított üveget tartalmaz. Ezek az alkatrészek a következők: kábeltartó (középső), Deco Pen töltő, bal felső hangszóró modul, jobb felső hangszóró modul, bal alsó hangszóró modul, jobb alsó hangszóró modul, hátsó tok, tok konzol, kulcs konzol, PCB tartó felső, PCB tartó középső, kábel tartó alsó,
SIM
tálca, hangerő gomb, oldalsó gomb, kamerakialakítás, fő ablak.

xxi A Galaxy Tab S8 szériához viszonyítva. Az újrahasznosított anyagok típusai közé tartozik az eldobott halászhálókból származó, újrahasznosított poliamid, a kidobott PET-palackokból származó, újrahasznosított PBT, a vizes hordókból származó, újrahasznosított polikarbonát és a gyártás során melléktermékként keletkező, kidobott törmelékből származó, fogyasztás előtti újrahasznosított alumínium. A fémhulladékot újraolvasztják, megszűrik a szennyeződéseket, majd újrahasznosítják, hogy a Samsung gyártási folyamatában alkatrészeket készítsen belőle. Az üveggyártás melléktermékeként keletkező, kidobott üveghulladékot törmelékké zúzzák, majd a Corning® Gorilla® Glass 5 gyártási folyamatában alkatrészként használják fel.

Fogyasztás előtti újrahasznosított alumínium: Olyan hulladékból származó alumínium, amelyet törmelékként ismert üveghulladékká dolgoztak fel. Az üveghulladékot a Samsung gyártási folyamatában használják fel, különösen az alumínium olvasztása során; Fogyasztás előtti újrahasznosított üveg: Üveg, amelyet törmeléknek nevezett üveghulladékká feldolgozott törmelékanyagból nyernek. A törmeléket a Corning gyártási folyamatában használják fel, különösen az üvegolvasztás során. (Az alumíniumtól Norbi fordítása)

xxii 100%-ban újrahasznosított papíranyagot használnak a következő csomagolóanyagokban: a termék csomagolását, a kézikönyvet, a DLC szalagot és a DLC dobozt. A 100%-ban újrahasznosított papír megkapta az Environmental Claim Validation értékelést (ECV). (Norbi fordítása)

xxiii A színválaszték piactól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.

xxiv Átlósan mérve a Galaxy Tab S9 Ultra kijelzőmérete 14,6 col a teljes téglalapot tekintve, és 14,5 col a lekerekített sarkokat leszámítva; a Galaxy Tab S9+ kijelzőmérete 12,4 col a teljes téglalapot tekintve, és 12,4 col a lekerekített sarkokat leszámítva; a Galaxy Tab S9 kijelzőmérete 11 col a teljes téglalapot tekintve, és 10,9 col a lekerekített sarkokat leszámítva. A ténylegesen látható terület a lekerekített sarkok és a kameramélyedés miatt ennél kisebb.